Yörünge -Tess Gerritsen

Bakalım bu kitap beni sarsıp yörüngemden çıkarmayı başarmış mı? Yoksaaa… Neyse oraya sonra geleceğim. Sabır önemli, biraz sabır lütfen.

Arkadaşım Tuğçe sayesinde ilk kez bir Tess Gerritsen kitabı ile buluşma şansı yakaladım. Kendisinin çok etkilendiğini ve kitabı bir günde hiç ettiğini belirtti. Acaba bende bu kadar etkilenecek miydim? Tahmin edebileceğiniz gibi oraya sonra geleceğim. 🙂

Tess Gerritsen - Yörünge
Tess Gerritsen – Yörünge

Yörünge adlı kitap Gerritsen’in 2001 yılında çıkarmış olduğu, koca yılları devirerek günümüze ulaşmayı başarmış bir kitap. Stephen King gibi bir üstat kitap hakkında şöyle bir yorumda bulunmuş:

“Tess Gerritsen, kütüphanemden asla eksik etmediğim yazarlardan biri. Her kitabıyla beni kendisine hayran bırakıyor.”

Zaten herhangi bir kitabın üzerinde bulunan yorumun negatif olduğunu görmedim. Bunlar tamamen satış politikası. Ünlü yazarlar bu cümleleri karşılığında para alıyorlar mı bilmiyorum. Bu konuyu araştırmam lazım.

Yörünge Kitabı Neyi Anlatıyor?

Şimdi efendim NASA diye bir kurum var. Hemen herkes bilir. Bilmeyenler için; bu kurum uzaya uydu gönderir, astronot gönderir, gönderir de gönderir… Amacı ise bilime katkı sağlamak, yeni keşifler yapmak, dünya dışı yaşamı araştırmaktır. Gördüğünüz üzere çok havalı bir kurum.

Zamanında iki astronot olarak hayatlarını birleştiren çift üzerine yoğunlaşmış bir hikaye. Ancak adamın böbrek taşından dolayı astronotluk kariyeri biter. Dr. Emma Watson için ise hayalini kurduğu, uzayda bilimsel deneyler yapabilme fırsatı gerçekleşmek üzeredir. Bu deney için yapacağı uzay yolculuğu, bitme noktasına gelen evliliğinden daha önemlidir. Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilen Emma, bilimsel çalışmaları sırasında bir terslik ile karşılaşır ve bu deneyler tehlikeli bir biyolojik savaşa dönüşür. Bu noktadan sonra dünyada ve uzayda hayatta kalma savaşı başlayacaktır…

Yörünge Kitabı Hakkında ki Kişisel Eleştirim

İsimler yok mu o isimler, aklımda tutabilmek için resmen mücadele etmem gerekti. Kim kimdi sürekli karıştırdım. Tabii böyle olunca insan olaylara konsantre olamıyor. Olayın içinde hissedemiyor kendini.  Bazen bu kimdi diye önceki sayfalara dönmek zorunda kaldım.

Bir olaydan diğer bir olaya geçiş çok keskin. Başlangıçta bir birleriyle alakasız olarak ilerleyen olaylar, ani geçişler yüzünden anlamsız ve sıkıcı geliyor. Kitabın sonunu gizemli bir hale getirebilmek için uygulanmış bu teknik, beni kitaptan soğuttu diyebilirim. Yörünge isimli kitap, benim için akıcılıktan uzak, sıkıcı ve merak uyandırmayan bir kitaptı.

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir