Sağlıklı yaşam için neler yapmalıyız? Sağlık durumumuzu nasıl iyileştirebilir ve geliştirebiliriz? Bunun gibi sorulara cevap bulabileceğiniz halk sağlığı hemşireliği powerpoint sunumu ile sizlerleyiz. Daha fazlası için Hemşire Academy kanalımıza abone olabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam için mucizevi tek bir anahtar yok. Esasen uzun ve sağlıklı yaşamak için bilimsel olarak kanıtlanmış bazı önerilere uyumak ve yine bilimsel olarak kanıtlanmış bazı olumsuz davranışlardan kaçınmak yerinde olur.

Uzun yaşamak için kanıtlanmış bazı öneriler

  • Sağlıklı yemek,
  • Düzenli ve yeterli uyumak,
  • Düzenli egzersiz yapmak,
  • Sağlıklı kilomuzu korumak,
  • Zihnimizi iyi ve olumlu faaliyetlerle meşgul etmek,
  • Elbette sigara ve tütün ürünleri kullanmamak, varsa alkol tüketimini azaltmak.

Aklınızda bulunsun; yeni çalışmalar sosyal iletişimi yüksek kişilerin, sevdikleri ile daha fazla zaman geçiren insanların daha sağlıklı ve mutlu olduğuna işaret ediyor.

Sağlıklı yaşam becerilerinin temelleri ilk olarak aile içerisinde başlar ve eğitimle şekillenir ve değişir. Gençlik dönemi, kişiliğin oluşması süreci olup, birey için, toplumsallaşma yoluyla çocukluktan yetişkinliğe geçiş evresidir. Üniversite hayatı, gençlik döneminde önemli değişimlerin yaşandığı yıllardır. Günlük yaşamda ergenlerin sağlıklı yaşam becerilerinin önemini kavraması, geliştirmesi ve sürdürmesi bu dönemde büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde, birey bu dönemde kendilerine olduğu kadar çevrelerini de olumsuz etkileyebilecek sağlıksız davranışları kazanabilirler.

Sağlığımızın tehlikede olduğunu gösteren işaretler

  1. Kilo kaybı ve iştahsızlık
  2. Çabuk yorulma ve nefes darlığı
  3. Efor sırasında göğüste, sırtta baskı dolgunluk veya yanma hissi
  4. Özellikle 60-65 yaşın üzerinde olan ve hipertansiyonu olan kişilerde sebepsiz çarpıntı atakları
  5. Ani olarak baş dönmesi, göz kararması, fenalık hissiyle olan çarpıntı atakları
  6. Bir taraf yani sağ veya sol taraf, kol veya bacaklarda veya yüzün sağ veya sol tarafında uyuşma kuvvetsizlik konuşamama tekerleme
  7. Tuvalette çıkma alışkanlığında değişim, yani son birkaç ay veya haftada ortaya çıkmış nedensiz kabızlık veya kabızlık / ishal atakları
  8. Birkaç haftadan uzun süren öksürük veya öksürük ve balgam, sebepsiz ve özellikle geceleri terleme
  9. Boyun, kol altı, kasık gibi bölgelerde ele gelen ağrılı veya ağrısız bezeler, kitleler

Ancak unutulmaması gereken önemli konu var. Bazı şikayetler sadece stres endişe gibi ruhsal nedenleri ortaya çıkabileceği gibi önemli birçok hastalık uzun süre hiçbir belirti vermeyebilir.

Sağlık sunumlarını izlemeye ilgi duyuyorsanız, Hemşire Academy kategorimizi takip etmeye devam edin!

2 Yorumlar

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir