Benim için samsung demek dert demek. Birlikte yola çıkamazsın adamı yarı yolda bırakır. 6 ay sonra ilk günkü halinden eser kalmayan bir markadır. Neden samsung marka telefon almamalı? Bu yazımda sizlere bunu açıklamaya çalışacağım.
İlk olarak bir telefonu en çok arzuladığınız dönem hangisidir? Cevap basit yeni çıkığı zaman. Şuanki kurlara göre Samsung bir telefon çıkardığında ortalama 2.500 TL civarında. Siz 2500 TL verip bir telefon alıyorsunuz, bir kaç ay sonra telefonun fiyatı hoopp 2.000 TL oluyor. Aklıma ilk gelen Galaxy S3 ile örnek vermek gerekirse; telefon 2.100 TL ile satışa sunuldu. 12 ay sonra telefonun sıfırı 1.100 TL idi. Burada 1.000 TL’lik bir değer kaybından söz ediyoruz.
İkinci olarak para kaybı sizin için önemli olmayabilir. Buna saygı duyarım. Ancak herkes için önemli olduğunu düşündüğüm bir konu var. Şöyle ki; Hiç bir galaxy serisi görmedim ki 4-6 ay kullandıktan sonra kasılmalara, donmalara başlamasın. O kadar emindim ki bunun üzerine 6 ay ileri tarihli bahislere bile girdim ve kazandım. Bunun başlıca sebepleri kullanılan Android işletim sistemi ve çekirde üretiminde kullanılan teknolojidir. Her yeni çıkan seride çekirdek sayısı arttırılıyor ancak telefonun özellikleri ve ekran kaliteside arttığı için çekirdekler zorlanmaya devam ediyor. Bu da belirli bir süreden sonra samsung ürünlerinin hırpalanmış çekirdekleri yüzünden ısınmalara, donmalara, kasılmalara neden oluyor. Fotoğraf albümünü bile açarken 3-5 saniye beklemek cansıkıcı olsa gerek.
Son olarak şunları söylemek isterim. Açıkça görülüyor ki Samsung stabiliteyi koruyamayan bir telefon markasıdır. Belirli bir süre kullanımda sonra ısınmalar, donmalar, kasılmalar ve kendi kendine kapanmalar ile baş gösteren sorunları mevcuttur.8 çekirdekliymiş, 3.2 GHZ’miş , 3GB RAM’e sahipmiş hepsi fasa fiso. Bunun yanında İphone 5, 2 çekirdek, 1.2 GHZ ve 1GB RAM ile daha hızlı ve stabil teknolojiyi sağlayabiliyor. Demek ki daha iyi bir teknoloji mühendisliği söz konusu.