2020 yılının son anlarına geldiğimiz bu günlerde, yılın en iyi yabancı dizi önerisi ile karşınızdayım. Hangi diziyi izlemeleyim diye düşünenler, 2020 yılında yayınlanan en iyi yabancı diziler ve dizi önerileri videosu sizlerle… 2020 yılında gösterime giren birçok yeni dizi oldu.

Yeni videoları kaçırmamak için YouTube Kanalıma ücretsiz olarak abone olabilirsiniz.

Daha önce paylaşmış olduğum dizi önerileri yazımı okumak ya da videoyu izlemek isteyenler; 2019’un En İyi Yabancı Dizi Önerileri başlıklı blog yazıma göz atabilirler.

10- Into the Night
Into tje Night

Dizi, gizemli bir kozmik felaketin Dünya’yı vurması sonucu, güneş ışınlarından kaçmak için sığınak bulmak zorunda kalan insanların mücadelesini anlatıyor. Kıyamet senaryolarını seviyorum. Özellikle de zombilerin ve canavarların olmadığı senaryoları. Çünkü bu şekilde, dizi ya da film daha gerçekçi görünüyor. Daha fazla bütçe ve daha iyi text ile harika bir dizi olabilirdi. Yine de bilimle ilgili inandırıcılığa ve küçük hatalara takılmazsanız keyifli zaman geçirebilirsiniz.

9- I Am Not Okay With This
I am Not Okay With This

I Am Not Okay With This, Stranger Things’in yapımcıları ve The End of the F***ing World’ün yönetmeni tarafından hazırlanan yeni Netflix dizisi. Sydney, karmaşık aile yaşamı, yeni tomurcuklanan cinselliği ve içinin derinliklerinde uyanmaya başlayan gizemli süper güçleriyle uğraşmak zorunda kalan liseli bir genç kızdır. Yönetmenin aynı olması nedeniyle sahnelerde The End of the F***ing World tadı aldım. Kısa bölümler, asla sıkıcı değil. Drama, süper güçler ve karakterin beceriksizlikleri arasında güzel bir denge var. Senaryo, tamamen orijinal olmasa da keyifli bir yapım sizleri bekliyor.

8-  Upload
Upload Tv Series

Dizi önerileri listemin sekizinci sırasında Upload var. İnsanlar, ölmeden önce sanal bir ortama yüklenerek yaşamaya devam edebiliyor, hatta gerçek dünyayla iletişim kurabiliyorlar. Bir Black Mirror bölümünün esprili bir dille yazıldığını ve tüm sezon boyunca uzatıldığını düşünün. Bizi, insan yapan nedir? İyi bir yaşamı sağlayan nedir? İyi ya da kötü niyetli olduğumuzda eylemlerimizde herhangi bir şeyi etkiliyor muyuz? Dizi, bu insani sorulara cevap verirken bizi eğlendirmeyi de başarıyor. Pek çok felsefi soru ve ahlaki fikirler geliştiren dizinin, bilim kurgu ve teknoloji severler tarafından kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

7- Stargirl
Stargirl

Diziye başlarken Supergirl çizgisinde vasat bir dizi beklediğimi itiraf etmeliyim. Açıkçası Stargirl çizgi romanları hakkında pek bir bilgim yok ama önemli değil,  çünkü ilk bölüm her şeyi mükemmel bir şekilde tanıtıyor. Batwoman ve Supergirl ile kıyaslandığında çok daha iyi bir yapım olduğunu farkettiriyor. Bazıları, dizinin adı ve ana karakterin genç olması nedeniyle dizinin genç izleyiciler için yapılmış basit ve çirkin bir gösteri olacağını düşünüyorlar. Onlara diyin ki yanıldınız! Sevimli, eğlenceli ve keyifli bir tv şovu. Çok ciddi değil ama çok da çocukça değil. Hem diyalogları hem de görsel efektleri ile iyi bir süper kahraman dizisi.

6- Defending Jacob
Defending Jacop

Eşi ve oğluyla mutlu bir hayat süren bölge savcısının, oğlu cinayetle suçlanınca parçalanmaya başlayan hayatı dizinin konusunu oluşturuyor. Bir noktadan sonra savcının asıl mahkemesi kendi içerisinde başlayacak; sadakat ile adalet, gerçek ile iddaası ve gömmeye çalıştığı bir geçmiş ile kavrayamayacağı bir gelecek arasında. Her bölümünde ben de kendi mahkememi kurdum ve yargıladım. Her hafta davanın son gelişmesini görmek ve gerçeğin ortaya çıkacağı günü beklemek için sabırsızlanıyordum. Ancak  daha sonra farkettim ki katilin kim olduğu artık önemli değildi. Esas yansıtılan insan kalbi ve insanlığın sınavda olduğu bu süreçti. Harika oyunculuk ve olaylara gerçekçi yaklaşımı ile izlenmesi gereken iyi bir drama.

5- Motherland: Fort Salem
Motherland: Fort Salem

Alternatif bir evreni anlatan dizide cadılar, ülkeleri için doğaüstü terörist tehditlere karşı savaşmaktadırlar. Bu evrende toplumsal cinsiyet ve güç rolleri tersine çevrilmiştir. Güçlü ve söz sahibi olanlar kadınlardır. Fantastik türdeki dizileri seviyorsanız ya da gerçek olaylara dayanan dizileri tercih ediyor ama bi kaçamak yapmak istiyorsanız Motherland Fort Salem tam size göre. Özgün bir konsept, cadılara farklı bir bakış açısı, harika görsel efektler, beklenmedik olaylar örgüsü ve kaliteli oyunculuk performansı ile sizi alıkoyacağını düşünüyorum.

4- Messiah
Messiah Tv Series

Öncelikle, içerik yaratıcılarını ve Netflix’i böyle bir dizi  geliştirme cesaretine sahip oldukları için tebrik ederim. Bu yapım, insanlığın küstahlığı ve belki de yaklaşan bir hesaplaşma hakkında. Hikayenin hem düşündürücü hem de tartışmalara neden olacağı kesin. Mesih karakterinin tasviri bazıları için fazla dindar ve bazıları için de skandal olabilir. Bugün dünyaya mesih gelseydi insanlar nasıl tepki verirdi? Kot pantolon giyen bir peygamber. O gerçek mi yoksa sahte mi? Bunun kararı izleyiciye bırakılmış. Hiçbir dini ve felsefi görüşü aşağılamadan harika bir senaryo yazılmış. Oyunculuk ve kurgu oldukça başarılı…

3- Devs
Devs

Dizide sizleri ne bekliyor? Çarpıcı görseller, harika ses efektleri, enteresan bir hikaye, bir sürü derin felsefe, bir ton belirsizlik ve gerçekten iç karartıcı şeyler. Eğer bilim ve felsefeye ilginiz varsa, gerilimden hoşlanıyorsanız, gizemi seviyorsanız, gelişen teknolojinin dehşetini seviyorsanız bu dizi tam size göre! Her zamanki gibi özel efektlerle dolu bir Bilim Kurgu dizisi değil. Zekice anlatılan, yazılan, canlandırılan harika bir hikaye. Flash gibi bir bilim kurgu dizisi beklemeyin.

2- Rise of Empaires: Ottoman
Rise of Empaires: Ottoman

Osmanlı İmparatorluğunun Konstantinopolis’i nasıl fethettiğini dünyaya göstermenin güzel bir yolu. Ne tam anlamıyla bir belgesel ne de bir dizi, ikisinin harmanlandığı görsel bir şov diyebilirim. Oyuncuların neredeyse tamamının Türk olduğu ve dizinin dilinin ingilizce olduğu düşünüldüğünde oyuncu performansları övgüyü hakediyor. Sahneler arasında çeşitli uzmanlar tarafından yapılan yorumlar ve açıklamalar  fetihin derinliğini anlamaya yardımcı oluyor.

1- Gangs of London
Gangs of London

Uzun zamandır herhangi bir dizi tarafından büyülenmemiştim ama bu kez kendimi kaptırdım. Bu gösteri, Londra’daki çete imtiyazının çoklu bileşenini mükemmel bir şekilde tasvir ediyor. Aşırı şiddet, aile bağlılıkları, yabancı psikopatlar ve inanılmaz derecede iyi yürütülen dövüş sahneleri ile tam bir görsel şov. Özellikle beşinci bölüm, tv tarihine iz bırakacak bir etkiye sahip.  Gangs of London sağlam bir dizi, bana göre 2020 yılında çıkan en iyi dizi. Bazı eleştirmenlerin şiddet içerikli olması nedeniyle düşük not verdiğini farkettim. Merak ediyorum, ne bekliyordunuz? Dizinin adı “Gangs of London”. Nasıl olurda şiddet beklemezsiniz? Eğer bir yetişkinseniz ve aksiyon seviyorsanız şiddetle diziyi tavsiye ediyorum.

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir