Neden Selektör Yaparız?

Sizlerin de bildiği üzere ülkemiz insanları, enteresan ve yaratıcı haberleşme yöntemleri kullanıyorlar. Bunlardan bir tanesi de selektör ile anlaşabilme yetisi. Bana göre selektör, herkesin kendine göre anlam yüklediği tehlike yumağıdır. Kimisi yol veriyorum geç anlamında kullanırken, kimisi cayır cayır geliyorum kımıldama demek ister.

[featured-video-plus]

Dünyada amacına uygun veya sadece acil durumlarda kullanılan selektör için Türkiye’de ayrı bir sözlük oluşturulabilir. Derlediğim bazı selektör anlamlarını yukarıdaki videodan izleyebilir veya aşağıdaki maddelerden okuyabilirsiniz.

Neden Selektör Yaparız?

1. İlerde radar var dikkatli ol.

Bu nasıl bir insanlık örneğidir, nasıl bir haz yaşatır insana. Yapana da, yapılana da… Tek bir hareketle, tanımadığın birini 300 TL para cezasından kurtarabilirsin veya bir başkası seni kurtarabilir.

2. Uzunları kapat hayvan.

Gece yolculuklarında en sinir olduğum şey; uzunları yakmış üzerime doğru gelenler. Basarım selektörü gözüne gözüne… Uzunları kapatsana hayvan.

3. Yol senin, buyur geç güzel kardeşim.

Trafikte karşılaşılan nadir güzel hareketlerden bir tanesidir. Centilmenlik, beyfendiliktir. Karşı karşıya geldiğiniz bir araca, yavaşlayarak tek ve kısa selektör yapmak bu anlama gelir.

4. Haddini bil, sağa geç.

Solu kapatıp yavaş giden araca arkasından 230 km/s hızla yaklaşıp “haddini bil, sağa geç” mesajı vermek için selektör yapılarak şoför rencide edilebilir.

5. Ben geliyorum, haberin olsun.

Sollama yapmadan önce veya görüş açısı olmayan virajlarda selektör yapmak; “ben geliyorum, haberin olsun. Kendini ona göre ayarla.” anlamlarına gelir.

6. Sağa çek, aracında arıza var.

Araçlar size sebepsiz yere selektör yapıyorsa, bilin ki aracınızda bir problem vardır. Aracı sağa çekip inceleyin. Kapı açık kalmış, bagaj kapanmamış veya lastik patlamış olabilir… Bu anlamların dışında; küfür etmek için, teşekkür etmek için, kıza laf atmak için veya sırf ibnelik olsun diye kullanılabilir.

İşin ilginç tarafı ise insanların bir birlerini anlayabilmesi. Anlaşılamayan durumlar nadiren de olsa olabiliyor.  Örneğin; geçen gün solu kapattım 200 km/s hızla gidiyorum. Orta şeritte bir araç kamyonun arkasına takılmış ancak ondan biran önce kurtulmak istiyor. Soldan geliyorum çıkma anlamında uzunları yakıp kapadım. Benim yol verdiğimi düşünmüş olacak ki birden sol şerite attı kendini. Fren, korna, uzunlar filan hepsini aynı anda yapmaya başladım. Demek ki bu gibi durumlarda kibarlığı bırakıp arka arkaya bir kaç kez uzunları yakıp kapamak gerekiyor.

2 Yorumlar

  • türk insanı biliçsizve bu yüzden çok fazla sayıda kazalar olmakta uzun yolculuklarda özellikle gece yapılan yolculuklarda sellektör olayına çok dikkat edilmesi gerekmektedir bence

  • Bence Sellektör olayını doğru yapmalı insanları sellektör ile kısa zamanlı sersemletmemeli kazaya sebebiyet vermemeliyiz

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir