Daha önce 2021 yılında gösterime giren en iyi bilim kurgu filmlerinden bahsetmiştik. Merak edenler Efsane Bilim Kurgu Filmleri (2021) adlı yazımı okuyabilirler. Serinin ikinci yazısında 2021 yılında gösterime giren en iyi aksiyon filmi önerilerimi sizlerle paylaşacağım. Serinin devamı için beni takip etmeye devam edin.

Black Widow (Kara Dul)

İlk film önerim Black Widow. Bu film hakkında ne hissettiğin, ne olmasını istediğine bağlı. Scarlett Johansson’a ve onun Black Widow versiyonuna büyük bir uğurlama bekliyorsanız, biraz hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ancak Marvel Evreni’nden Hızlı ve Öfkeli benzeri bir filmin nasıl görüneceğini merak ediyorsanız harika zaman geçireceksiniz. Filmde, kızların ölümcül suikastçılara dönüşmeden önceki hayatlarında yaşadıkları mutluluğa bir nebze olsun şahit oluyoruz. Aksiyon bu filmin önemli bir parçası ve kesinlikle bol miktarda var. Kurgusu çok güçlü değil ancak görsel efektler ve sinematografi, harika bir filmden beklendiği gibi birinci sınıftı.

Army of Thieves (Hırsızlar Ordusu)

Bu film, kendisinden birkaç ay önce gösterime giren Ölüler Ordusu’nun bir ön bölümüdür. Film bizleri, güvenlik kombinasyonlarına takıntılı, bir kilidi ne kadar hızlı açabileceğini görmek için evde pratik yapan bir banka memuru olan Sebastian’la tanıştırıyor. Konusu ve hikâyesi tahmin edilebilir ancak, bu filmin kaliteli olmasına engel değil. Ölüler Ordusu’ndan önce bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.

Jolt (Şok)

Lindy’nin ciddi öfke yönetimi sorunları var. Öfkelendiğinde insanüstü bir güce ulaşarak acımasız bir katile dönüşüyor. Bu durum ilişki kurmayı neredeyse imkânsız hale getiriyor. Ancak bir gün bir adamla tanışıyor ve onu incitmek zorunda hissetmiyor… Ne yazık ki adam kafasına iki kurşun sıkılmış bir halde çöplükte ölü bulunuyor. Lindy, polisin soruşturmasından memnun kalmayarak katilin izini sürmeye karar veriyor. Gerçekçilik veya mantıklı bir şey arıyorsanız, muhtemelen bu film size göre değil. Öte yandan, bol miktarda sağlam aksiyon ve mizah arıyorsanız filmi izlemelisiniz.

Mortal Kombat

Sıradaki filmimiz büyük bir hayran kitlesine sahip bir serinin son filmi olan Mortal Kombat. Dünya yok olmanın eşiğinde. Öyleyse dünyayı kurtarmak için ölümcül dövüş başlasın!

Hayranları için iyi ama geliştirilebilir bir film. Hikâye çoğunlukla işliyor, karakter ve oyuncu seçimleri harika, film öngörüldüğü gibi kanlı ve acımasız, aslında beklenenden çok daha komik ve güçlü. Karakterlere ve yeteneklerine ilişkin özel efektler filmin sahip olduğu bütçe kısıtlamaları göz önüne alındığında çok iyi yapılmış.

Kate

Onları midesinden vur. Acı içinde yavaş yavaş ölürler ve bunun kişisel olduğunu bilirler.

Kate, ihanete uğrayan ve zehir onu yavaş yavaş öldürürken intikam isteyen mükemmel bir suikastçının hikayesidir. Bu film stil olarak harikaydı. Tokyo geceleri birçok renkli neon anime karakteriyle canlı görünüyordu. Aksiyon ve dövüş sahneleri biraz abartılı olsa da iyi. Çok eğlenceli bir patlamış mısır filmi.

The Suicide Squad: İntihar Timi

Bu filmi tek bir cümleyle anlatmak istesem söyleyeceğim şey “baştan sona eğlence” olurdu. Hikâye hala ilk filmdeki kalıbı takip ediyor. Özel yetkilere sahip hükümlü suçlulara günü kurtarma görevi veriliyor fakat bu kez önceki filmden daha fazla karakter tanıtılıyor. Film, komik göndermelerle dolu ve olayları fazla ciddiye almıyor. Kan ve vahşet beklediğimden fazla. Küçük çocuklar için sakıncalı. Dikkat! Aksiyon severlere bu filmi de gönül rahatlığıyla önerebilirim.

No Time to Die

Klasik James Bond filmi o nedenle filmden çokta bahsetmeye gerek yok. Sadece filmle ilgili birkaç anekdot vermek istiyorum. Daniel Craig, 5 serilik Bond hikayesini bu film ile sonlandırıyor. Şüphesiz en iyi performansını Casino Royal filminde göstermişti. No Time to Die, klasik Bond filmlerine bazı geri dönüşler yapıyor ve Craig’in bu seride muazzam bir iz bırakmasını sağlıyor. Modern ve eğlenceli bir aksiyon filmi. Pandemi nedeniyle kısır geçen 2021 yılı filmleri içinde başarılı bir film olduğu söylenebilir.

Wrath of Man

Jason Statham, bu filmde her zamanki gibi kimsenin yenemeyeceği havalı sert adam olarak karşımıza çıkıyor.

Wrath of Man’den tam olarak beklediğim şeyi aldım. Karizmatik ve çok karmaşık olmayan kaliteli bir aksiyon filmi. Aksiyon, banka soygunları ve bazı küçük sürprizlerden hoşlanıyorsanız, bu tam size göre bir film.

Nobody

Filmin afişini gördüğümde aklımdan geçen ilk şey “bu adam aksiyon oynayamaz” düşüncesiydi. Bob Odenkirk’ün bir aksiyon yıldızına dönüşmesi inanılmaz bir şeydi.Filmin başkarakteri Hutch, kusursuz dövüş becerilerine sahip yenilmez bir aksiyon kahramanı değil, hala paslarını atmaya ve hala gerekenlere sahip olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. John Wick ve Equlaizer tarzı film sevenler şu an bu videoyu kapatsın ve hemen filmi izlemeye başlasın.

Rurouni Kenshin: Final

Aksiyon severler, delicesine iyi hazırlanmış dövüşler sahneleri için bu filme bayılacaklar. Komedi veya drama severler de filmde kendilerine bir yer bulacaklardır. Serinin tüm filmleri iyi olmasına rağmen final filmi bence en iyisiydi. Seriye yakışır bir final olmuş. Filmin her anı bir öncekinden daha iyi, tüm karakterleri yeniden görmeyi çok sevdim ve Kenshin her zamanki gibi harika bir başkarakter. Dövüş sanatları türünde tam bir başyapıt olan Rurouni Kenshin: Final filmini kesinlikle izlemelisiniz.

Sizlerde kendi favori filmlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşırsanız, blog yazımın altında güzel bir film sohbeti oluşturabiliriz. Gelecek videolardan haberdar olmak için YouTube kanalıma ABONE olmayı unutmayın. Bir sonraki film önerilerinde görüşmek üzere, hoşça ve dostça kalın!

1 Yorum

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir