2015 Model Grup Vitamin

Doksanlı yılların unutulmayan simalarından biri de şüphesiz ki Grup Vitamin‘dir. Çektikleri klipler, şarkılarındaki sözler pekçok insan gibi benim de aklıma yer edindi. Her ne kadar literatürde Türk pop müzik grubu olarak geçse de Türk pop müziğine tepki olarak kurulduğu aşikar. Ben daha çok iki binli yılların başına denk geldiğim için birkaç sene gecikmeli olarak tanıdım.

grup-vitamin-2015

Grup ilk kurulduğunda aralarında İzel, Ercan Saatçi gibi günümüzde de tanınan isimler varmış. Fakat grubun kurulduğu yıl bu iki ismin ayrılması ardından da diğer beş ismin ayrılmasından sonra 1994 yılında üç kişi -Gökhan Semiz, Selçuk Aksoy, Emrah Anul- kalmışlar. 1998 yılında da Gökhan Semiz’in vefat etmesi sonucu grup dağılmış. En son 2012 yılında Bana Bir Soygun Yaz filminin soundtrack’i Tarraklara Gelmişiz’i çıkarsalar da çok fazla ses getirmemiş.

Grup Vitamin ile ilgili kısa bir açıklamadan sonra asıl konumuza gelelim. Yine internette siftindiğim günlerden bir gün (iki-üç gün önce) Grup Vitamin – İsmail 2 başlıklı bir şarkıya denk geldim. İlk başta üzerinde oynanmış, remix falan sandımsa da dinledikten sonra ciddi ciddi yeni bir albüm çıkardıklarını anladım. Albümlerinin adı ise Endoplazmik Retikulum. (Grup Vitamin’den normal bir isim beklemek de hata olurdu zaten.) 14 şarkılık bir albüm. Albümün içindeki şarkıların isimleri de albüm ismi kadar ilginç; Monakkoluyummmm, Apaçi Ayhannn, Dingillerrr… Bunların yanında İsmail gibi birkaç eski şarkılarının da yeni versiyonları bu albümde yer alıyor.

Zaman insanı ne de çok yıpratıyor. Yukarıdaki fotoğraf bunun en güzel örneği. Birde Gökhan Semiz’in boşluğu Tolga Sünter ile doldurulmaya çalılışmış gibi bir hava sezdim. Tolga Sünter yıllardır Grup Vitamin’in şarkılarının düzenlemesini yapmış birisi. Bir Gökhan Semiz olabilir mi tartışılır. Fakat dediğim gibi sadece öyle bir hava sezdim. Amaçları Gökhan Semiz’in yerini doldurmak değildir tabi ki.

[featured-video-plus]

 

İşte 2015 model Grup Vitamin’in ilk klibi. Yine diğer kliplerindeki gibi bu kliplerinde de pekçok yerde hicivler yapılmış. Şarkıyı da günümüz şartlarına uyarlamışlar. İlk dinlediğimde beğenmemiş olsam da birkaç kez daha dinledikten sonra hoşuma gitti. Ayrıca klipte Hakan Altun, Ferda Anıl Yarkın ve Burak Kut’un oynaması da klibe güzellik katmış. Klipte erotizmden de yararlanmayı ihmal etmemişler tabi. Açıkçası neden böyle bir şeye ihtiyaç duydular şaşırdım. Sonraki kliplerinde de erotizmi kullanırlarsa eski kliplerindeki tadı vermeyecektir. Şuan da o eski tadı alabildiğimi pek söyleyemem doğrusu. Umarım bundan sonraki çekecekleri kliplerle birlikte eski popülariteyi kazanırlar. Günümüz popçularının yanında Grup Vitamin’in popüler olmasını yeğlerim.

Endoplazmik Retikulum albümündeki diğer şarkıları Youtube’da arayarak bulabilirsiniz. Resmi kaynaktan paylaşılmadığı için link veremiyorum maalesef. Albümü satın almak isterseniz de buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir