Son yıllarda eskiye oranla çok daha fazla dizi çıkmaya başladı. Ancak kaliteli dizi sayısı da hissedilir şekilde düştü. Hâl böyle olunca tabii iyi dizi bulmakta zorlaşıyor. Ancak, siz bu konuda çok şanslısınız. 2021’in ilk yarısında çıkan yepyeni ve en iyi yabancı dizi önerisi ile birlikteyiz. Geçtiğimiz yılların dizi önerisi için aşağıdaki bağlantıları tıklayabilirsiniz.

2020 Yılında Gösterime Giren En İyi Yabancı Diziler

2019’un En İyi Yabancı Dizi Önerileri

Videonun sonunda, 2020 Aralık ayının son günlerinde yayınlandığı için o yılki listeye dahil etmediğim. Bu yıl yayınlanmış olsa ilk üçe kesinlikle alacağım bir bonus dizi sizlerle birlikte olacak. Bu yüzden videoyu sonuna kadar izlemeyi unutmayın.

8- Şantaj (El Inocente)

Netflix, uluslararası yapım sayısını hızla artırıyor. Narcos, Elite ve La Casa de Papel’in yakaladığı başarı sonrası özellikle İspanya yapımı dizilere önemli yatırımlar yapıyor. Yine iddialı bir yapım olan Şantaj, benim listeme 8 numaradan giriş yapıyor. Dizide, hukuk fakültesinde öğrenciyken bir gece kulübünde karıştığı kavgada kazara birini öldüren Mateo Vidal’in hikayesi anlatılıyor. Hapisten çıktıktan sonra hayatı düzene giren Mateo, gelen bir telefon ile yeniden kabusu yaşayacak. Geçmiş sırların ortaya çıkması ile yavaş yavaş aydınlanan bir gizemi ekranlara taşıyan Şantaj, 8 bölümlük bir mini dizi ve ikinci sezonu olmayacak.

7- Calls

Listemizin 7 numarasında Calls’ı görüyoruz. Yani Türkçe adı ile Aramalar, bir kıyamet olayı yaklaşırken hayatları kargaşaya sürüklenen bir grup yabancının gizemli hikayesini anlatıyor. Bir dizi için ne kadar eşsiz bir konsept. Bu yıl Apple Tv’den çıkan ikinci iyi şey diyebilirim. Dizi listesinde ilerledikçe birincisinden bahsedeceğim. Öncelikle bilmeniz gereken; dizinin ses dalgaları ile eşleştirilmiş, garip olaylar etrafında çekildiğidir. Sesli iletişimi dinleyerek ve okuyarak hikayelerin içine dalıyorsunuz. Arka planda gerçekleşen dalga boyu grafikler de hoş bir dokunuş olmuş. Bu da tüm büyüleyici deneyime katkıda bulunuyor. Bu yapım düşündüğümden çok daha iyiydi. Bir yandan çok basit çünkü sadece diyaloglar var. Fakat mükemmel text ve olağanüstü sed yeteneyi diziyi tamamen başka bir boyuta yükseltiyor. Calls dizisine bir şans vermenizi önemle rica ediyorum. Evet, sadece ses var ama bundan çok daha fazlası…

6- Mare of Easttown

Listemizde 6 numaraya geldiğimizde bizi karşılayan dizi HBO yapımı olan Mare of Easttown. Dizinin konusuna bakacak olursak aslında oldukça klasik. Küçük bir kasabada yaşayan dedektif, hayatının parçalanmasını engellemeye çalışırken yerel bir cinayeti araştırıyor. Ancak, önemli olan konunun ne olduğundan çok nasıl anlatıldığıdır. Senaryo iyi ve hızlı ilerliyor. Diyaloglar çok iyi yazılmış, oyuncu performansları birinci sınıf, ana karakterin kaygısı ve güvensizlikleri çok etkili bir şekilde ekrana getiriliyor. Dizinin öne çıkan özellikleri; farklı karakterleri tanıtarak geçmişlerini irdelemesi, geçmiş olayların açığa çıkması ve yavaş yavaş bir araya gelmesi şeklinde tanımlanabilir. Suç ve drama türünde dizi sevenler kesinlikle beğeneceklerdir.

5- Lupin

Lupin ile birlikte dizi önerisi listemizi yarılıyoruz. Arsene Lupin’in maceralarından ilham alan centilmen hırsız Assahn Diop, zengin bir ailenin babasına kurduğu tuzak nedeniyle intikam peşine düşer. Dizi, bazı otoriteler tarafından olumsuz yorumlar almış. Onlara söylemek istediğim, bu dizi Arsene Lupin’in hikayesini anlatmıyor. Arsene Lupin’den ilham alan bir adamın hikayesini anlatıyor. Lütfen ama lütfen bunu karıştırmayalım! İlk olarak başarılı oyunculuktan bahsetmeden geçemeyeceğim. Omar Sy, harika bir iş çıkarmış. Dizinin ilk bölümü de yine harika başlıyor. Fakat, bazı bölümler mantığa tam oturmuyor ve hataları fark ediyorsunuz. Bu hatalar olmasaydı muhtemelen yılın en iyi dizisi olabilirdi. Yine de diziye bir şans vermenizi tavsiye ediyorum.

4- The Mosquito Coast

Dizi listemizin 4 numarasında The Mosquito Coast var. İdealist bir adam olan Allie Fox, geçmişte yaptığı bir şey yüzünden 10 yıldır ABD hükümetinden saklanmaktadır. Yeri tespit edilince ailesi ile birlikte kaçmak zorunda kalır. Her zaman ki klasik içerikli dizileri tekrar tekrar izlemekten sıkıldıysanız bu seri tam size göre olabilir. Henüz beş bölüm yayınlanan dizide uzun zamandır hissetmediğim bir şey hissettim. Sinematografisi harika ve senaryo da bu kaliteye eşlik etmeye devam ederse dizinin bir başyapıt olma potansiyeli var. Apple Tv farklı şeyler yapmaya devam ediyor.

3- Superman & Lois

Zirveye giderek yaklaşırken 3 numarada Superman & Lois ile karşılaşıyoruz. Superman and Lois düşündüğümden çok daha iyi çıktı. Süper kahraman filmlerinin ve dizilerinin büyük bir hayranı olarak Superman çocukluğumdan beri favorim. Bu yüzden duyurulduğu andan itibaren diziyi dört gözle bekliyordum ve beni hayal kırıklığına uğratmadığı için çok mutluyum. İyi bir hikayesi var ve karakterler gerçekten çok iyi oynuyor. Süpermen hikayesine yeni bir bakış açısı getirilmiş. Dizide, Kent ailesinin Süpermen’i bir koca ve ikiz oğullarının babası olarak görmenin getirdiği sonuçlarla başa çıkma çabasını göreceksiniz. Kesinlikle son 15 yılın en iyi Superman tasviri. Genel olarak dizinin akış hızını çok beğendim ve aksiyon ile drama arasında iyi bir denge var. Önce ki Süpermen yapımlarını hiç sevmediyseniz bile bunu sevebilirsiniz…

2- Resident Alien

Zirvenin ortağı olan dizi önerisi, listemdeki tek komedi dizisi Resident Alien. Dünyaya tehlikeli bir görev için gönderilen fakat yaptığı kaza sonucu insanlar arasında yaşamak zorunda kalan Harry adında bir uzaylının yaşadığı ahlaki ikileme ortak oluyoruz. Harry, insanlarla daha fazla zaman geçirirken, insanları insan yapan şeyler hakkında daha çok şey öğreniyor. Bu onu bir nebze duraklatsa da yine de insanlığı yok etmeye kararlıdır. Dizi ilk sezon finalini yaptı ve şimdiye kadar gördüklerim; komedi, dram ve bilimkurgu arasındaki tuhaf ama mükemmel bir denge olduğu. Tüm karakterler birbirine çok iyi uyum sağlıyor. Çokça komik diyaloglar, şok edici kıvrımlar, ortaya çıkan ilginç olay çizgileri ve daha ilk bölümde bile hemen her şey vardı. Son zamanlarda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Bu şovu, kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum.

1- Shadow and Bone (Gölge ve Kemik)

İşte listemizin 1 numarası Shadow and Bone. Yetim harita çizimcisi Alina Starkov, savaştan parçalanmış ütopik bir dünyanın kaderini değiştirebilecek kadar güçlü olduğunu keşfettiğinde kendisini bir komplonun içerisinde bulur. Dizi, kitap üçlemesinden uyarlanmış ancak ben kitapları okumadım. Okuyan arkadaşlarımız dizi ve kitap uyumunu aşağıdan yorumlarsa sevinirim. Dizi çok güzel kurgulanmış ve oyunculuk mükemmel. Gölge ve Kemik, Netflix’te ki en çarpıcı şovlardan biri olarak kabul edilebilir. Eşsiz dünya tasviri, harika kast seçimi, eğlenceli unsurlar ve aynı zamanda drama ve derinlik ile fazlasıyla harika bir gösteri. Yapım kalitesi, set ve kostümler müthiş. Dizinin yoğun fon müziği de farklı bir etki yaratıyor. Şüphesiz ki yılın en iyi Netflix dizisi.

Bonus Dizi – Alice in Borderland

Hayatta kalmak için tehlikeli oyunlara katılmalı ve kazanmalısınız. Böyle bir dünyada sıkışıp kalsaydınız, ne yapardınız? Hikaye tüm tuhaflığı ile akıyor ve ilk sezon için açık bir sona sahip. Dizinin şiddeti, trajedisi ve karanlığı sizi her zaman gergin tutuyor. Böylece karakterlerden gelen öfke ve üzüntüyü hissedebiliyorsunuz. Söyleyebileceğim tek şey, bu dizinin beni tüm sezonu izlemeye nasıl devam ettireceğini bildiğiydi. Çünkü dizinin harika bir açılışı ve sonu var. Bu seri gerçekten gizli bir mücevher. Eminim ki izlemeye başladıktan sonra durmak istemeyeceksiniz.

Sizler de kendi favori dizilerinizi yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. Böylelikle blog yazısı altında hoş bir dizi sohbeti başlatmış oluruz. Tabii ki yeni videoları kaçırmamak için; YouTube Kanalıma ücretsiz olarak abone olmayı unutmayınız. Hoşça ve dostça kalın!

Söz Sizde...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir